Share

 Adžem: U pregovorima smo, dovest ćemo igrača koji nam može pomoći

Fudbalski klub Željezničar od prošle sedmice ima novog šefa stručnog štaba, a to je Admir Adžem. Dosadašnji trener juniorske ekipe Željezničara se tako nakon tri godine vraća na poziciju trenera FK Željezničar, a danas je bio gost u emisiji “Novi dan” na N1.

Juniorska ekipa protekle sezone osvojila je šampionsku titulu a o razlikama između juniora i seniora je rekao:

“Ogromna je razlika u mnogim segmentima. Moj najvažniji zadatak je sada da unaprijedimo klub, a na meni je puno posla a malo vremena. Najvažnije je da imam samopuzdanje, vjerujem u sebe, a ljudi koji se boje ne mogu biti vođe. Ne smijete imati strah a ja ću učiniti sve da podignemo naš klub na veći nivo“.

Kazao je kako iz razloga jer se nema dovoljna novca da bi se kupovali kvalitetni igrači, moraju sami da ih stvaraju.

“Osuđeni smo da stvaramo dobre igrače jer mi ne možemo kupovati i svaki je dobar igrač skup. Također, svake godine nam Evropa pokaže gdje smo, i jedini ispravan put je da stvaramo igrače i da omladinskom pogonu posvetimo mnogo više pažnju jer nam Evropa otima igrače, a to je problem društva. Mi moramo stvoriti pretpostavku da mladi vide da se na njih računa i da svoju egzistenciju mogu ostvariti kroz Željezničar, a ne bježeći iz Željezničara“, istakao je za N1.

Naveo je i kako je bitno imati viziju i imati sposoban tim ljudi, kao i imati ljude koje Željo ima, a to su fanataci koji svaki minut svog vremena posvećuju tom klubu.

“Ja sam izrabran u nedjelju i prva utakmica mi je bila protiv GOŠK-a i imao sam sedam dana da analiziram naš tim, a to mi je bilo dovoljno da shvatim kakav imamo igrački kadar i šta nam treba. Kraj je prelaznog roka, a ja ne želim da ulazimo opet u greške i da dovodimo igrače zato što moramo. Mi ćemo dovesti igrača koji će nam pomoći i već smo u pregovorima i pokušaćemo što prije to završiti“, kazao je.  O njegovom cilju je kazao:

“Željezničar nema puno mudrovanja, on mora biti u vrhu prvenstva BiH, i uz ovaj kadar mi možemo i moramo te ciljeve ostvariti. Željo mora igrati napadački jer drugačijeg Želju navijači neće da gledaju“.  Rekao je i kako je odnos igrača prema njemu takav da su još u fazi privikavanja, ali da iz treninga u trening ide bolje.

“Novi je sistem rada, nova filozofija, sve je novo i trebamo što prije da se uklopimo. Ja nemam sata slobodnog jer je svaki sat izgubljen“, istakao je.

scsport.ba

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!