Share

“Ako Neymar želi biti veći od Messija onda je on idiot”

Nekadašnji selektor Argentine, Angel Cappa, komentarisao je najskuplji transfer u historiji fudbala, odlazak Neymara iz Barcelone u PSG za 222 miliona eura.

Fudbalski svijet uzdrmao se prije nekoliko dana kada je Neymar odlučio da napusti Barcelonu i pojača PSG za nevjerovatnih 222 miliona eura što je ubjedljivo najskuplji transfer ikada. Mnogi su optužili Neymara da je to uradio zbog novca, te da želi izaći iz Messijeve sjene, no Brazilac je to demantovao i poručio da je poslušao srce da pređe u Pariz.

Ovaj transfer komentarisao je i nekadašnji selektor Argentine, Angel Cappa, koji nije imao dlake na jeziku. Cappa je jasno rekao da je ovaj potez Neymara žalostan, te da je jasno da je to uradio samo zbog novca i slave.

“Neymarov transger u PSG je žalostan potez, zamijenio je posvećenost fudbalu zbog potrage za novcem i slavom. On je bio značajan dio u Barceloni. Ako je razlog njegovog odlaska jer želi da bude veći od Messija onda je on idiot. Ronaldo je jedan od najboljih koje sam vidio, Neymar je isto dobar, ali je Messi s druge planete”, rekao je Cappa.

sportsport.ba