Share

Alarm se upalio u Rimu: Di Francesco pozvao Džeku i društvo na hitan sastanak

Fudbaleri Rome nisu na najbolji način počeli novu sezonu, a na velikom udaru navijača ovog kluba našao se trener Eusebio Di Francesco.

Roma je prošle sezone oduševila sve plasmanom u polufinale Lige prvaka, a apetiti navijača su još više porasli. Međutim, čelnici kluba napravili su dosta izmjena što se tiče igračkog kadra i zbog toga ne čudi što Vučica nije baš najbolje ušla u novu sezonu.

Di Francesco se nakon poraza od Real Madrida našao na velikom udaru navijača koji traže od ekipe da konačno proigraju. Pojedini su čak pisali i o eventualnom otkazu za italijanskog stručnjaka, ali je jasno da još uvijek od toga neće biti ništa.

Trener Rome je ozbiljno shvatio ovu situaciju i dan nakon poraza od Real Madrida sazvao je sastanak na kojem su još prisustvovali Edin Džeko, Kostas Manolas, Aleksandar Kolarov, Daniele De Rossi, Diego Perotti, ali i Javier Pastore iako je tek stigao u Romu.

“Pričali smo o svemu, od taktike do fizičke spreme igrača. Imamo problema to je svima jasno i želimo ih što prije riješiti. Održali smo mali sastanak s iskusnim igračima jer sam želio čuti njihovo mišljenje. Problemi neće nestati sami od sebe i jasno je da im se moramo suprostaviti. Svi smo uz Di Francesca i tako će biti uvijek”, poručio je De Rossi.

sportsport.ba