Share

BARCA IZVUKLA ASA IZ RUKAVA Klupsko glasilo potvrdilo: U toku su pregovori sa zvijezdom Borussije, savršeno bi se uklopio na Nou Campu

Bosanskohercegovački reprezentativac i fudbaler Arsenala, Sead Kolašinac, nalazi se na meti prvaka Španije Barcelone. Ovu informaciju nedavno je objavio ”Mundo Deportivo”, nezvanično klupsko glasilo.

Naš reprezentativac se spominje u kontekstu zamjene za Jordi Albu. ”Mundo” navodi da je Kolašinac potpisao za Arsenal još 2017. godine i da ga karakterizira impozantna fizička sprema.

kolasinac

“Fizički je mnogo jači od Albe, jak u defanzivi”, piše u tekstu pomenuto katalonsko izdanje.

Postojeći ugovor Kolašinca s Arsenalom istječe 2022. godine, a “Topnici” bi za usluge našeg reprezentativca tražili između 20 i 25 miliona eura.

kolasinac2

Ipak, izgleda da Sead nije prva opcija za španske prvake, a današnji “Sport” donosi vijest da je u krupnom planu niko drugi do bek Borussije iz Dortmunda, Raphael Guerriero.

raphael-guerreiro-late-strike-earns-borussia-dortmund-third-spot-in-bundesliga-table

Medij sa sjedištem u Barceloni takođe piše da će Blaugrana za Portugalca platiti najviše 25 miliona eura zbog toga što ima preostalu samo jednu godinu ugovora s Borussiom Dortmund, a uprava Kluba smatra kako bi on bio dostojna zamjena za Jordija Albu.

(Sport.ba)