Share

BiH u teškoj poziciji: Španija slavila u Lukavcu

Odbojkašice Španije slavile su večeras pobjedu u Lukavcu protiv Bosne i Hercegovine sa 3:1 u setovima u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Bh. timu su se davale određene šanse u ovom meču posebno zbog činjenice da smo igrali na domaćem parketu, ali Španija je ipak pokazala da je previše iskusna i dobra reprezentacija kako bi sebi dozvolila kiks.

Naše odbojkašice su u susret ušle bojažljivo što je Španija iskoristila i brzo se odlijepila u prvom setu te na kraju slavila sa sigurnih 25:19. Slična situacija viđena je i u drugom setu kojeg je Španija dobila sa 25:15, a bh. tim je tek u trećem setu pružio bolju partiju i na kraju ga je uspio čak i dobiti.

Iako je Španija vodila sve vrijeme, bh. djevojke se nisu predavale i uspjele su da povedu sa 19:18, ali ipak je Španija uspjela da ponovo okrene rezultat i povede 21:20. Ipak, naše djevojke su smogle snage da još jednom okrenu rezultat i na kraju su slavile sa 25:23.

Dobro smo otvorili i četvrti set te smo čak poveli sa 9:3, ali Španija je od tog trenutka ubacila u brzinu više te je nažalost uspjela da slavi u sjajnom četvrtom setu sa 25:21.

Nakon četiri kola u Grupi F Rumunija je prva sa 10 bodova, iza je Španija sa devet, dok je bh. tim treći sa pet bodova. Ovim porazom smo se doveli u tešku poziciju u borbi za EP s obzirom da će nam do kraja kvalifikacija biti potrebne gostujuća pobjeda protiv Latvije i domaći trijumf nad snažnom Rumunijom uz nadu da će Španija u januaru mjesecu doživjeti oba poraza u svojim utakmicama.

Svemu treba dodati da je publika u Lukavcu bila sjajna i da je tokom čitavog meča bodrila naše djevojke bez ijednog incidenta.

sportsport.ba

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!