Share

Boston dovodi najvišeg igrača u povijesti lige: Pored njega je i Zion bio nemoćan (VIDEO)

Na netom održanom NBA draftu u kombinacijama za izbor bila su dva poznata ‘diva’. Prvi je Bol Bol, 218 cm visoki sin legendarnog Manutea Bola, 231 cm visokog i nažalost pokojnog bivšeg centra koji je u NBA karijeri imao više blokada nego poena.

Istu visinu kao i stariji Bol ima Tacko Fall, 231 cm visok i 141 kilogram težak Senegalac, koji je bio izvrstan na UCF sveučilištu i tijesno ispao od Dukea predvođenog Zionom i Barrettom. Falla krasi izvrsno pozicioniranje pod obručem, sjajan smisao za blokadu, a s obzirom na svoje gabarite, možemo reći i kako ima solidnu igru leđima. Očekivalo se da ga netko uzme u drugoj rundi drafta jer se s ovakvim divom definitivno isplati riskirati, posebno u kasnoj fazi druge runde. Na njegovu žalost, to se nije dogodilo i Fall će zaobilaznim putem tražiti svoje mjesto pod NBA suncem.

Tu se kao potencijalni spasitelj pojavila momčad Boston Celticsa. ESPN prenosi kako će polufinalist Istoka potpisati tzv. Exhibit 10 ugovor s Fallom. Mnogima je ova vrsta ugovora nepoznanica, a to je  novi način da se igrač izbori za dugotrajni ugovor u najjačoj ligi svijeta. Igrač koji potpiše ovaj ugovor dobiva pozivnicu za trening kamp s prvom momčadi, nakon čega može potpisati tzv. two-way (dvosmjerni) ugovor ili garantirani ugovor za cijelu sezonu (ili na više sezona). Ako Celticsi odluče otpustiti Falla prije početka sezone, ali mu daju šansu u nekoj utakmici razvojne lige, tada će mu biti dužni isplatiti 50 tisuća dolara.

Svakako će biti zanimljivo ispratiti kako će se Fall snaći u ljetnoj ligi te kasnije ako ostane u Bostonu ili njihovoj razvojnoj momčadi. Ako se izbori za NBA ugovor, postat će najviši igrač u povijesti lige, točnije dijelit će prvo mjesto sa spomenutim Manute Bolom i čuvenim rumunjskim centrom Georgheom Muresanom. 

germanijak.hr