Share

Burić i Flensburg srušili Kiel

Veliki derbi u 4. kolu Bundeslige odigrali su večeras Flensburg i Kiel, a na kraju je domaći tim upisao pobjedu rezultatom 26:25.

Brz rukomet na otvaranju donosi igru gol za gol, da bi Kiel bio taj koji je prvi stekao ozbiljniju prednost sredinom prvog poluvremena.

Landin je odbranio nekoliko udraca domaćih rukometaša, odbrana Kiela je igrala sjajno i serijom od 0:3 gosti na isteku 18. minute imaju tri gola prednosti, 8:11.

Međutim, potom se budi aktuelni šampion. Razbijali su u tim trenucima Kiel, zatvoreni su svi prilazi ka golu Burića i u 29. minuti se rezutat na semaforu promijenio u plus tri za Flensbrug 15:12.

Imali su domaći rukometaši i napad za plus četiri. Međutim, prave grešku u napadu i Kiel preko Duvnjaka smanjuje na 15:13. Posljednji napad donosi još jednu sjajnu odbranu Landina i na odmor se odlazi sa dva gola prednosti za Flensburg, 15:13.

Landin je odbranama i u nastavku probudio Kiel koji odmah na otvaranju drugog poluvremena dolazi do izjednačenja rezultata na 16:16.

Ipak, Flensburg se ponovo probudio i ponovo je preuzeo kontrolu nad igrom i uz nekoliko dobrih odbrana Benjamina Burića ponovo prelaze u vodstvo. Ostali su gosti i bez sjajnog Landina koji se bizarno povrijedio u 40. minuti, to su domaći iskoristili i došli so do 20:17 u 45. minuti.

Imao je Flensburg potom nekoliko napada i da dođe ne plus četiri. Wolf je ipak branio sjajno, ali Lase Svan uspijeva u 47. minuti iz auta pogoditi na prazan gol za četiri gola prednosti 21:17 i veoma tešku poziciju za Kiel.

Wolf je odbranama ipak uspijevao da održi Kiel u igri. Wanne je kod Flensburga međutim počeo pogađati kada je najviše trebalo i održavao je prednost domaćeg tima u ovom meču.

Kiel je konstantno bio blizu. Imali su napad da se vrate u meč na minut do kraja, ali je Burić spektakularnom odbranom zaustavio goste i svom timu je osigurao pobjedu.

Hampus Wanne i Holger Glandorf su sa po pet golova predvodili domaće do pobjede, a na drugoj strani Hendrik Pekeler i Nicklas Ekberg su postigli po šest, a Lukas Nilsson po pet golova.

Benjamin Burić je upisao devet odbrana, dok je Landin imao odbranu više.

sportsport.ba