Share

Capello: Hrvatska je uvijek kvalitetna, ali mislim da trofej ide u Englesku

Proslavljeni trener Fabio Capello (72) govorio je za italijanske medije o Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a predvidio je finale između Francuske i Engleske u kojem veće šanse za osvajanje naslova daje “Gordom Albionu”. Također, Capello je istakao da su Hrvati evropski Južnoamerikanci.

Nekadašnji trener Reala, Juventusa, Milana, Rome…, bio je i selektor Engleske na Svjetskom prvenstvu 2010. godine.

“Engleska ima brze igrače i odličnog trenera. Gareth Southgate je shvatio da bi otišao kući s dva centralna odbrambena igrača, pa se odlučio za tri. Konačno je pronašao golmana koji dobro brani. Jordan Pickford ima sjajne reakcije i smisla za postavljanje”, kazao je Capello, te dodao:

“U finalu vidim Francusku i Englesku. U tom slučaju vidim Englesku kao favorita.”

Analizirajući dosadašnje igre na Svjetskom prvenstvu, Capello je iznio mišljene da su Kilyan Mbappe i Neymar nasljednici Lionela Messija i Cristiana Ronalda. Dodao je da je Didier Deschamps, selektor Francuske, napravio odličan posao i da je donio njegovoj reprezentaciji neophodnu poniznost.

“Sretan je što igra s 11 i po igrača, jer ima N’Golo Kantea. On nije samo trkač, nego je inteligentan igrač koji ima smisla za postavljanje”, rekao je Capello, pa se okrenuo ostalim polufinalistima:

“Što se tiče Hrvatske, oni imaju talent Slavena, nadam se ih ne vrijeđa ova definicija. Hrvati su evropski Južnoamerikanci, jer imaju iznadprosječan tehnički kvalitet. Hrvatska nikada nije imala problem s kvalitetom, ali jeste s dosljednošću. Sa Zlatkom Dalićem su to dobili.”

scsport.ba