Share

Celticsi se pojačavaju, evo koga žele nastaniti u reketu

Boston Celticsi će najvjerojatnije ostati bez najboljeg igrača u reketu, rutinera na poludistanci, čuvara obruča i čovjeka koji osigurava ovoj ekipi prijeko potrebno iskustvo, Al Horforda.

Oblaci neizvjesnosti nadvili su se nad sastavom kojim rukovode Danny Ainge iz ureda i Brad Stevens sa klupe, a rezultat kojeg je ove sezone polučio trenutni roster lošiji je od onog sezonu prije, pa se u klubu ne mogu oteti dojmu da je napravljen korak unazad.

Nije ni čudo da odlični Horford, koji još itekako može igrati košarku na najvišoj razini i činiti razliku, ali i koji je nedavno napunio 33 godine, želi razmotriti opcije na tržištu. Imajući to na pameti, Celticsi su krenuli u potragu za centrom sličnih karakteristika.

Pronašli su ga u Stevenu Adamsu. Da Ainge ozbiljno razmatra akviziciju zahvalnog, vrijednog i radnog centra, koji je daleko od igrača manje u napadu javio je danas NBC Sports, a Adams bi mogao biti na raspolaganju s obzirom da se Oklahoma City Thundermora riješiti nekih igrača kako bi izbjegli porez na luksuz u narednoj sezoni.

Celtics Nation@CelticsNationCP

OKC center Steven Adams is reportedly on the ‘ radar.https://clutchpoints.com/celtics-rumors-thunder-center-steven-adams-on-boston-radar/ 

RUMOR: Thunder center Steven Adams on Celtics’ radar

The Boston Celtics, who are expected to lose Al Horford in free agency, are reportedly keeping an eye on Oklahoma City Thunder center Steven Adams.

clutchpoints.com

See Celtics Nation’s other Tweets

Adamsov je ugovor popriličan – usporedbe radi, u sljedećoj sezoni uprihoditi će samo 1.3 mlijuna dolara manje od Anthonyja Davisa u godini u Lakersima. Štoviše, novopečeni suigrač Lebrona Jamesa je čak godinu iskusniji.

Ostaje, stoga, nepoznanica kako će se Adams uklopiti s ostatkom rostera, i sa igračkog i sa financijskog aspekta. Ali ono što je sigurno je da nema puno centara u ligi poput njega.

(foto: Reuters)

germanijak.hr