Share

Čovjek vanzemaljske snage lud je za Srbijom: Njegovo ime je Aleksandar, zovu ga EKSPERIMENT i JAČI JE OD MEDVJEDA! (FOTO) ON JE NAJJAČI KOJI JE KROČIO PLANETOM

Najbolji hrvač svih vremena, legendarni ruski sportista Aleksandar Aleksandrovič Kareljin, krajem prošle godine posjetio je Srbiju. Tu se susreo i s tamošnjim predsjednikom, Aleksandrom Vučićem.

458275-vucic-kareljin-lsMeđutim, ko je zapravo Kareljin? Tijekom vrlo uspješne karijere pratili su ga razni nadimci, najčešći “ruski medved”, “eksperiment” i “Aleksandar Veliki”. Legendarni ruski hrvač osvojio je tri zlatne i jednu srebrnu olimpijsku medalju, devet puta bio je svjetski i 12 puta evropski šampion i dalje je živa sportska legenda.

kareljin1

Njegov skor je nevjerovatan – 887 pobjeda i dva poraza! Zbog visine od 192 centimetara i sa 130 kilograma mišića zvali su ga i Hulk. Nakon nebrojeno rekorda, legendarnih mečeva i totalne dominacije, era Aleksandra Kareljina okončana je na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine.

aleksandr-kareljin

Naime, nakon tri olimpijska zlata osvojena na Igrama u Seulu, Barceloni i Atlanti, ruski hrvač je neočekivano izgubio u finalu Olimpijskih igara u Sidneju.

kareljin

Gardner je osvojio samo jedan poen i to nakon što su sudije nekoliko minuta vijećale da li da primjene novo pravilo uvedeno nekoliko mjeseci ranije. Nakon što su odgledali snimak, odlučeno je da Gardneru daju poen, koji je uspio sačuvati do kraja meča.

kareljin2Kareljinov pogled na proglašenju pobjednika mnogi su smatrali najjezivijim momentom u istoriji olimpijskih igara.

kareljinNakon sportske karijere Kareljin je počeo političku karijeru, kao dio Putinove Ujedinjene Rusije. Kažu da itekako voli Srbiju!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!