Share

“Dan školskog sporta” u BPK Goražde

(FENA) – “Dan školskog sporta na području BPK Goražde” naziv je sportske manifestacije u kojoj će učestvovati sve škole i vrtići iz ovog kantona.

Organizatori Dana školskog sporta koji će se održati u četvrtak, 23. maja, su ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde, Atletski klub Goražde i Aktiv nastavnika tjelesnog i zdravstvenog  odgoja.

U odnosu na ranije godine ovaj sportski događaj bit će drugačije organizovan, s ciljem da što veći broj djece bude uključen u sportske aktivnosti.

Organizatori Dana školskog sporta su ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde, Atletski klub Goražde i Aktiv nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja.

– Mi smo zaduženi za sport u školama i ovoga puta pored atletskih takmičenja bit će organizirana i druga sportska takmičenja poput odbojke, nogometa, košarke. Svaka škola će u skladu sa svojim mogućnostima organizovati ta sportska takmičenja jer nam je želja da ukljjučimo svu djecu – kazao je predsjednik Aktiva nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja Elvedin Srkalović.

Sportska takmičenja održavat će se na gradskom stadionu, u gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ i fiskulturnim salama i na otvorenim sportskim terenima.

– Atletski klub Goražde zadužen je za takmičenja u atletici koja će se odvijati na gradskom stadionu. U njima će učestvovati djeca predškolskog uzrasta sa područja BPK Goražde kroz „ciciban“ utrku i atletski poligon ali i druge discipline. Svi će biti pobjednici, dobit će diplome i simbolične poklone – ističe predsjednik AK Goražde Zaim Šuman.

U ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport naglašavaju da su na ovaj način podjednako uključeni svi učenici sa područja  BPK Goražde, što nije bila praksa ranijih godina.

– Prethodnih godina je to bio atletski miting a sada smo malo promijenili taj format, u želji da u raznim sportskim aktivnostima učestvuju svi učenici osnovnih i srednjih škola – pojašnjava resorni ministar Arman Bešlija.

Prva takmičenja u okviru Dana školskog sporta BPK Goražde počinju sutra u 08.00 sati u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ i školskim objektima. Atletska takmičenja na gradskom stadionu „Midhat Drljević“ počinju od 9.30 sati.