Share

Danny Green odgovorio na pitanje hoće li Raptorsi ići na prijem Bijelu kuću

Posjet Bijeloj kući i predsjedniku već je dugogodišnja tradicija za NBA prvake. Nedugo nakon što podignu trofej Larryja O’Briena, najbolji košarkaši sjevernoameričkog kontinenta upute se za Washington kako bi proveli dan u društvu najmoćnijeg čovjeka Sjedinjenih Država.

Pogotovo je taj običaj bio praćen u vrijeme dva mandata Baracka Obame, koji sam ne krije kako je veliki ljubitelj košarke. Štoviše, nazočio je drugoj utakmici ovogodišnje finalne serije u Torontu, što nije prošlo nezapaženo.

No u vrijeme Donalda Trumpa se ta tradicija malo poljuljala. Nakon što je 2017. uputio neslužbenu pozivnicu Golden State Warriorsima preko Stepha Curryja, a dvostruki MVP lige nije neko vrijeme odgovarao, odnosno pustio je predsjednika da „visi“, tada friško inaugurirani Trump se nadovezao kako je „poziv u Bijelu kuću čast za svakoga, te zbog odugovlačenja s odgovorom povlači poziv“.

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

Going to the White House is considered a great honor for a championship team.Stephen Curry is hesitating,therefore invitation is withdrawn!

153K people are talking about this

Jasno je bilo kako Curry i Warriorsi nisu previše oduševljeni pozivom, tim više jer se, poput velike većine američke elite, ne slažu sa Trumpovom politikom. Aktualni predsjednik autor je i nekih drugih kontroverznih poteza vezanih uz profesionalni sport, poput onog kad je uputio savjet vlasnicima NFL franšiza da daju otkaz igračima koji ne stoje kad se svira američka himna.

Kako dišu novookrunjeni NBA prvaci po ovom pitanju, te hoće li, kao prva neamerička momčad NBA prvaka, pohoditi Bijelu kuću i Donalda Trumpa, iskusni bek Danny Greenodgovorio je:

„Ne vjerujem da bi prihvatili poziv. Nastojim poštovati svakoga, ali on dosta otežava svojim djelovanjem. Da budem pristojan, odlučno ne.“

Embedded video

Yahoo Sports Canada

@YahooCASports

Raptors to the White House?

“To put it politely, I think it’s a hard no.” – @DGreen_14

1,046 people are talking about this

(foto: Reuters)

germanijak.hr