Share

Davidović: Sve više mladih bavi se atletikom

Ministrica porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović rekla je danas u Zenici da joj je drago da atletika, kao kraljica sportova, ima budućnost i da je sve više mladih koji žele da se bave atletikom.

“Rezultati i medalje Ivane Španović i Amela Tuke najbolja su inspiracija i pokazatelj da ništa nije nemoguće ako uložite ogroman trud i sav talenat i umijeće”, poručila je Davidović na Međunarodnom atletskom mitingu “Zenica 2019”.

Ona je istaknula da joj je zadovoljstvo da prisustvuje jednom od najvećih atletskih skupova u regionu, s obzirom da su tu najbolji atletičari regiona i svjetska šampionka Ivana Španović.

“Sport ruši granice, gradi mostove i motiviše da damo najbolje od sebe i voljela bih da ovakva poruka ode danas iz Zenice, kao i da budu ostvareni najbolji rezultati”, dodala je Davidović.

Na mitingu na stadionu “Kamberovića polje” nastupiće 152 učesnika – 89 atletičara i 63 atletičarke iz 25 zemalja.

Muškarci će se takmičiti u trkama na 100, 800 i 3.000 metara, skoku uvis, skoku udalj, bacanju diska, bacanju koplja i bacanju kugle, a žene na 100, 400, 1.500 i 100 metara s preponama, skoku udalj, bacanju kladiva i bacanju diska.

Nagradni fond iznosi 9.200 eura.

federalna.ba/Srna

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!