Share

DE JONG OTKRIO ZA MEDIJE PRAVU ISTINU O TRANSFERU: ‘Nisam sad htio u Barcelonu, nego u OVAJ KLUB’

Frenkie de Jong prošle sedmice je službeno predstavljen kao novi igrač Barcelone.

Holanđanin De Jong je u katalonski klub stigao iz Ajaxa za 75 miliona eura, a ugovor s Barcelonom potpisao je još početkom godine. De Jong je priznao medijima da mu je dolazak na Camp Nouu ispunjenje sna, ali otkrio je kako je plan bio nešto drugačiji te da je prije Katalonaca želio igrati za jednu drugu momčad – Arsenal.

Zašto? De Jong je u tom intervjuu otkrio da je još kao dječak znao kako želi da se njegova karijera razvija. Priznao je da mu je idol bio Marc Overmars i da je nekako htio pratiti njegove korake.

frankie-de-jong

Overmars je svojevremeno nosio dres Barcelone, a prije toga igrao je za Ajax i Arsenal. De Jong je prije Barce imao želju zaigrati za Arsenal, ali se to nije dogodilo.

 

🗣 “In my mind I have had the following list for a long time; Ajax, to Arsenal, to Barcelona – call it the Marc Overmars route. But then again, if you can go directly to Barcelona, ​​then you are right where you want to be. Faster than you ever dared to dream.”

“U svojoj glavi sam imao neki plan i listu klubova za koje želim igrati. To je počelo još dok sam bio dijete. Htio sam pratiti rutu Marca Overmarsa, a to je Ajax – Arsenal – Barcelona. Ipak, ako možete direktno otići u Barcu, onda ste na putu na kojem trebate biti i san vam se ispuni prije nego što možete zamisliti”, rekao je De Jong.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!