Share

Delegati napustili izbornu Skupštinu Odbojkaškog saveza FBiH

Petnaestak delegata napustilo je sjednicu Skupštine Odbojkaškog saveza Federacije BiH (OSFBiH), koja je danas počela u Čitluku.

Prema riječima jednog od kandidata za predsjednika OSFBiH Emira Memića, delegati su napustili sjednicu jer smatraju da je došlo do niza nepravilnosti u radu, saopšteno je iz Odbojkaškog kluba Ilidža.

“Skupština OSFBiH broji 60 delegata, a najmanje je 15 punomoći bilo lažirano. Zahtjev da se prema odredbama Statuta ustanovi ko ima a ko nema pravo glasa odbijen je od predsjednika OSFBiH Miloša Jelčića. Osim toga dozvolio je glasanje trojici delegata čiji klubovi još nisu članovi Saveza s pravom glasa”, rekao je Memić.

Uprkos činjenici da su delegati Bihaća, Petrovca, Ilidže, Bosne, Ilijaša i još nekoliko klubova napustili izbornu Skupštinu ona je nastavljena.

“Skupština je nastavljena, no već u ponedjeljak biće podnijeta krivična prijava SIPA-i zbog sumnji u malverzacije koje su se desila, ali i kako bi ova agencija konačno istražila šta se to dešava u OSFBiH”, zaključio je Memić.

sportsport.ba