Share

Devet novih medalja za reprezentativaca Karate kluba „DO“ Tuzla

13. 04.2019. godine, Karate klub „DO“ Tuzla nastupio na dvije velike medjunarodne karate manifestacije te ponovo obradovao karate javnost velikim medaljama.

U Čačku je održan 28 karate turnir“ Zlatni Pojas Čačka“ gdje je nastupilo preko 1000 takmičara iz 24 države, a naš klub predstavljalo četvoro reprezentativaca gdje su osvojili 3 velike medalje.

Bronzana medalja zlatnog sjaja,STEFANI Krešić dobila je povjerenje selektopra ženske seniorske reprezentacije BiH, te je i ako tek za mjesec dana ulazi u kategoriju mladjih seniorki fantastično odradila kategooriju seniorke + 68, gdje se u konkurenciji 24 najbolje seinorke svijeta izborila treće mjesto i bronzanu medalju, a ujedno i jedinu medalju za Bosnu i Hercegovinu na nivou deset muških i ženskih reprezentativaca BiH.

SANDRO Krešić ponovo je osvojio zlatnu medalju u konkurenciji kadeti +70, te popunio vitrinu jedinom turnirskom medaljom koja je nedostajala, obzirom da nam je ovo bio prvi nastup na ovom prestižnom turniru.

MELINA Ibrahimović radila je finale kadetkinje +54 te osvojila srebrenu medalju.

Takodje je juče u Banja Luci o organizaciji Karate kluba Sindjelić, održan medjunarodni karate turnir na kojem je nastupilo 6 država sa 600 takmičara.

Naš klub predstavljalo četvoro reprezentativaca koji će nastupiti na predstojećem Balkanskom prvenstvu, a gdje osvojili 6 medalja te na najbolji način potvrdili svoj reprezentativni status.

ŠEJLA Aščić osvaojla je zlatnu medalju u kategoriji borbe 2008 godište, dok je srebrenu medalju osvojilia u kategoriji borbe 2009 goditše.

BAKIR Djug osvojio je zlatnu medalju u kategoriji borbe 2007 godište dok je srebrenu medalju osvojio u kategoriji borbe 2008 godište.

OSMAN Bešić osvojio je zlatnu medalju u kategoriji borbe 2009 godište

DINO Granić osvojio je srebrenu medalju u kategoriji borbe 2009 godište.

Treneri kluba Anto Krešić,Enver Mujezinović