Share

Đoković blizu da kompletira Masters titule

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Matstersa u Cincinnatiju.

Đoković je u sjajnom meču u polufinalu uspio da pobijedi Hrvata Marina Čilića u tri seta, 6:3, 3:6, 6:3.

Do sada je Novaku samo Cincinnati nedostajao da kompletira sve turnire iz Masters serije, a sada je na pragu da osvoji i Cincinnati, mada ga najvjerovatnije u finalu čeka Roger Federer, koji sa Goffinom igra kasnije.

U prvom setu je viđen tek jedan brjek, pošto je Novak u 3. gemu oduzeo Čiliću prednost servisa, pa je na kraju poveo u setovima.

Sjajno Čilić otvara drugi set, uz brejk stićže do 3:0, a novim brejkom u šestom gemu rješava posao i dolazi do izjednačenja. Đoković je u 4. gemu došao do brejka u trećem setu, poveo je 3:1, ali već na drugoj strani Čilić koristi jednu od četiri ponuđene brejk šanse.

U naredna dva gema nije bilo promjena, da bi u osmom gemu Đoković iskoristio treću brejk šansu i došao do brejka, pa odservirao mirno za meč i za plasman u finale Cincinnatija.

Inače, kralj Cincinnatija je Federer, koji je prethodno osvojio čak sedam titula, a sada će pokušati doći do osme, a Novak do svoje prve u Ohiju. Novak je jako blizu, ali ima taj “mali” problemi on se vjerovatno zove Roger Federer.

sportsport.ba