Share

Durant poslao poruku iz bolničkog kreveta: Operacija uspješno prošla

Najbolji igrač prethodna dva NBA finala odigrao je samo 11 minuta pete utakmice serije protiv Toronto Raptorsa, a sada se porukom na Instagramu javio iz kreveta bolnice u New Yorku.

“Želim vam reći da sam zaista ‘zaradio’ rupturu Ahilove tetive. Operacija je prošla uspješno. Moj put prema povratku počinje sada! Imam porodicu i voljene uz sebe, svi istinski cijenimo poruke potpore koje su nam ljudi poslali. Kao što sam rekao u ponedjeljak, duboko me boli, ali uredu sam. Košarka je moja najveća ljubav i želio sam igrati te večeri jer to je ono što radim. Želio sam pomoći saigračima u pohodu na treću uzastopnu titulu. Ali, tako to ide u ovoj igri i ponosan sam što sam dao od sebe koliko god sam fizički mogao, ponosan sam na svoju braću jer su uspjela pobijediti. Bit će to dugo putovanje, ali stvoren sam za ovo. Znam da moja braća mogu dobiti šestu utakmicu i navijat ću za njih s ostalim navijačima”, napisao je Durant.

Šesta utakmica finala između Warriorsa i Raptorsa igra se večeras u Oaklandu od 3 sata poslije ponoći prema centralnoevropskom vremenu, a ukoliko Golden State upiše pobjedu, serija se ponovno seli u Toronto na nedjeljnu majstoricu.

klix
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!