Share

Džumhur među teniskom elitom

Damir Džumhur je jučer u Moskvi osvojio drugi ATP naslov i to mu je donijelo novi napredak na listi najboljih tenisera svijeta.

Džumhur je u tri seta, nakon velike borbe, savladao Ricardasa Berankisa i nakon St. Petersburga osvojio Moskvu. Prvi je igrač u historiji koji je vezao dvije ATP titule u Rusiji. Damir je nakon odličnog turnira u Moskvi stigao do rankinga karijere i sada je 31. igrač svijeta sa 1411 bodova, te je napredovao sedam mjesta u odnosu na prethodnu listu.

Iza sebe je Damir ostavio Richarda Gasqueta, Philippa Kohlschreibera, Felicijana Lopeza, Andreja Rubljeva, Pabla Cuevasa, Dolgopolova, Verdasca, Monfilsa… Zašto to kažemo? Čisto da vidite u kakvu elitu je ušao.

U top 10 nije bilo promjena, i dalje je prvi Rafa Nadal, slijede Roger Federer, Andy Murray, Marin Čilić, Alexander Zverev, Dominic Thiem, Novak Đoković, Grigor Dimitrov, Stan Wawrinka i David Goffin. Mirza Bašić je napredovao čak 51 mjesto i sada je 158. na listi sa 343 boda, dok je Aldin Šetkić 172. sa 308 bodova.

sportsport.ba