Share

Džumhur: Mogao sam proći i gore, Monfils jeste čudan, ali se s njim može igrati

Jutros je održan žrijeb prvog Grand Slama sezone – Australian Opena, a kuglice su u prvom kolu spojile Damira Džumhura i Gaela Monfilsa.

“Moglo je biti i gore i bolje, ali u svakom slučaju Gael Monfils je igrač sa kojim se može igrati”, rekao je Damir Džumhur, najbolji bosanskohercegovački teniser nakon što je saznao protivnika u prvom kolu Australian Opena.

Za Francuza kaže ”ima i prednosti i mane”.

”Jednostavno, trebam izaći na teren i igrati svoj najbolji tenis i vidjeti šta se može napraviti. Meni je jako bitno što posljednjih nekoliko dana dobro treniram, ulaznim u takmičarki ritam i počeo sam ponovo dobro da se krećem. To je ono najbitnije. Ukoliko tako budem ušao u meč mogu da pobijedim”, izjavio je Džumhur.

Osvrnuo se i na činjenicu da Monfils nije igrao od oktobra.

”Čudan igrač. Može da odigra fenomenalan tenis, može da iznenadi svakom igrača, ali može i da podbaci, tako da bit će otvoren meč. Nadam se prolasku u drugo kolo”, istakao je Džumhur.

Kao glavne favorite za osvajanje prvog Grand Slama sezone Australian Opena, koji će se igrati od 14. do 27. januara u Melbourneu, vidi Novaka Đokovića ili Rogera Federera.

”Bit će ih teško dobiti u tri dobijena seta, pogotovo Đokovića. Federer igra izvanredno. Vidjet ćemo koliko može obzirom da ima 37 godina. Tu je i Rafael Nadal koji na Grand Slamu uvijek igra dobro. I on nije igrao odavno. Treba mu dati šansu u prvim mečevima, da vidimo kako igrati…”, pričao je Džumhur.

Smatra da je drugi bh. teniser na Australian Openu Mirza Bašić imao sreće u žrijebu obzirom da će u prvom kolu igrati protiv tzv. ”kvalifikanta”, te je Džumhur naglasio:

”Nadam se da će napraviti dobar rezultat.”

scsport.ba