Share

Džumhur: Nijedan naš igrač nije u formi, očekuje nas izuzetno težak zadatak

Tenisku Davis Cup reprezentaciju u narednim danima očekuju dueli protiv Australije, a pobjednik će obezbijediti ulazak u svjetsku grupu Davis Cupa.

BiH će nastupiti u sastavu Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić, Nerman Fatić, a o očekivanjima od ovih dvoboja je govorio naš najbolji teniser.

Prvo je Damir istakao da je u reprezentaciji sjajna atmosfera, kao i uvijek, te da se momci drže zajedno.

“Već nekoliko dana treniramo u Adelaideu, pripreme teku dobro. Kod nas uvijek u reprezentaciji vlada sjajna atmosfera i to je opće poznato. Nas četverica se držimo zajedno i mi smo prije svega veliki prijatelji i ne damo danas nešto rastavi. Bilo je neuspjeha, ali i u pobjedi i porazu smo uvijek zajedno”, rekao je popularni Džumi, pa dodao:

“Čeka nas težak zadatak. Australci su favoriti i na papiru i zbog trenutne forme. Nijedan naš igrač nije u nekoj zavidnoj formi, pa samim tim ni ja, dok s druge strane imamo sve igrače koji su u formi. Od De Minaura, MIlmana… Čeka nas izuzetno težak zadatak, dat ćemo sve od sebe da iznenadimo i prođemo ove kvalifikacije za svjetsku grupu. Nadam se da će biti naših navijača u Adelaideu, da će doći da nas podrže. Također se nadam da ih nećemo razočarati”, zaključio je Džumhur.

Mečevi su na rasporedu 1. i 2. februara, a direktne prijenose pratite na BHT-u.

scsport.ba