Share

Džumhur poveo, pa izgubio od Chardyja

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur poražen je u prvom kolu ATP turnira u Tokiju od Francuza Jeremyja Chardyja rezultatom 2:1 u setovima.

Damir je dobro ušao u meč, bio siguran na svom servisu i potom iskoristio prve brejk lopte koje su mu se ukazale te poveo sa 4:3. Do kraja prvog seta, Džumhur je sigurno priveo posao kraju i poveo sa 1:0 (6:4).

Džumhur je drugi set otvorio novim brejkom i poveo je sa 1:0, ali je već u narednom gemu Chardy uzvratio istom mjerom. Francuz je potom osvojio i dva naredna gema, te poveo sa 3:1, da bi Džumhur u petom gemu iskoristio drugu brejk loptu i smanjio na 3:2.

Serija brejkova se nastavila i u narednom gemu, pa je Chardy poveo sa 4:2, potom i 5:2. Džumhur je potom osvojio jedan gem bez izgubljenog poena (5:3), ali je Chardy nedugo zatim iskoristio prvu set loptu i poravnao rezultat u setovima na 1:1 (6:3).

U odlučujućem, teećem setu Chardy pravi brejk i dolazi do 3:1, nakon čega već postaje jasno da će Francuz biti taj koji će slaviti u ovom meču. Siguran je bio Chardy na svom servisu, čuvao je brejk prednosti da bi u posljednjem gemu napravio još jedan brejk za potvrdu pobjede (6:3).

Damir Džumhur može žaliti zbog ispadanja u 1. kolu Tokija jer je ovo bila lijepa prilika da osvoji nove bodove te ostvari napredak na ATP listi, na kojoj u posljednje vrijeme bilježi pad. Naš teniser je trenutno 40. igrač na svijetu.

Chardy će u 1/8 finala odmjeriti snage sa pobjednikom duela Čilić – Struff.

sportsport.ba