Share

Federer: Sjajno je držati ovaj trofej

Švicarski teniser Roger Federer novi je šampion Wimbledona.  U finalu je savladao Marina Čilića sa 3:0, po setovima 6:3, 6:1, 6:4.

Nakon susreta Federer je poručio da je veoma sretan zbog nove titule na Wimbledonu. “Sjajan je osjećaj igrati Wimbledon i držati ovaj trofej”, rekao je Federer nakon meča.

“Možda bi trebalo da uzmem još malo odmora, možda još šest mjeseci, jer mi ide odlično poslije pauze”, našalio se Federer.  Ovo je Švicarcu bila osma titula na Wimbledonu, a do trofeja je došao bez ijednog izgubljenog seta.

“Nisam mogao da vjerujem poslije prošle godine i gubitka dva finala od Novaka Đokovića prije toga da ću uopšte opet doći na ovaj turnir, a ne da ću igrati finale i osvojiti ga. Ovo je specijalan teren, obilježile su ga legende, biti ovdje danas je velika čast”, rekao je Federer.

Švicarac je pohvalio i hrvatskog tenisera koji je danas imao velikih problema sa žuljevima.

“Čilić se odlično borio, on je heroj. Čestitam mu na izvanrednom turniru. Trebalo bi da bude ponosan, jer je sjajno igrati finale Wimbledon. Nadam se da ćeš još igrati ovako dobro na Wimbledonu”, rekao je Federer.

sportsport.ba