Share

Formula 1: Nema više legendarne staze

Velika nagrada Brazila od sljedeće godine više se neće voziti na legendarnoj stazi Interlagos. Najbrži cirkus se seli u Rio de Janeiro, javlja Index.

“Sao Paulo je postao nepraktičan zbog državne financijske podrške i duga koji postoji. Novu stazu ćemo izraditi u sljedećih šest ili sedam mjeseci. Bit će to dobro i za Rio, i za Brazil, hotelijeri će biti sretni, lokalna ekonomija također”, rekao je predsjednik Brazila Jair Bolsonaro.

Formula 1 vozila se na Interlagosu od 1990. godine uz izmjenjivanje s Jacarepaguom.

“Nisam bio svjestan da će se to dogoditi. Čuo sam neka nagađanja, ali mislim da je ovo šokantno. Interlagos je sjajna staza s puno povijesti. Stara staza čak je i bolja od trenutne. Međutim, ne mogu vidjeti ništa što ovoj stazi nedostaje, osim možda malo dužine”, poručio je Sebastian Vettel, trostruki pobjednik Interlagosa.

Razočaran je i Nico Hulkenberg.

“Pustio bih suzu za Interlagos. Mislim da bih pokrenuo inicijativu skupljanja sredstava. Idemo se utrkivati na obje staze – Sao Paulo i Rio. Brazil je velika država, bio bih sretan da možemo ići na obje staze”, rekao je Hulkenberg koji je na Interlagosu osvojio jedini pole position u karijeri.

Na Interlagosu su se odvezle neke od najboljih utrka u povijesti Formule 1, a jedna od najluđih je ona kad je domaći vozač Felipe Massa u samoj završnici ostao bez naslova prvaka.

tekma.ba