Share

Gdje će Asmir Begović?

Bh. golman Asmir Begović u prethodnih nekoliko sedmica nalazi se u teškoj situaciji u Bournemouthu nakon što je “preselio” na klupu.

Begović je od dolaska iz Chelseaja 2017. godine bio standardan na golu Bournemoutha, ali se to prije nekoliko sedmica promijenilo jer je njegovo mjesto zauzeo Arthur Boruc. Trener Eddie Howe poručio je da nije zadovoljan partijama Begovića i da je zbog toga odlučio šansu dati Borucu.

U proteklim danima dosta se pisalo o tome da Howe i Begović više nisu u dobrim odnosima i da je trener ovog tima prekrižio bh. golmana iako je zbog njega stigao iz Chelseaja. Engleski mediji već špekulišu da će Asmir napustiti Vitality stadion, te da će na ljeto sigurno promijeniti klub ako se nastavi ovakav tretman prema njemu.

No, sigurno je da Begović neće imati problema s pronalaskom novog kluba, te se vjeruje da će ostati u Engleskoj ukoliko napustio Bournemouth. Mediji na Otoku već su dali dva prijedloga gdje bi Begović trebao nastaviti karijeru, a prema njima najbolje rješenje je Crystal Palace.

Crystal Palace na golu trenutno ima Vincentea Guaitu koji je došao na ljeto, no nisu zadovoljni njegovim igrama i već se priča o odlasku španskog golmana. Navodno, Palace prati situaciju s Begovićem i sigurno će poslati ponudu za bh. golmana na kraju sezone ako i dalje bude grijao klupu.

Pored ovog tima Begović se povezuje i s Fulhamom, ali su male šanse da će doći u tim Claudija Ranierija. Fulham će imati šanse samo ukoliko izbori opstanak u Premiershipu, no Begović je sada sigurno zadnja stvar o kojoj razmišljaju u londonskom klubu.

sportsport.ba