Share

Gimnastički klub Tuzla vratio se u Tuzlu sa dvije zlatne i dvije srebrene medalje

U subotu, 08.06.2019. godine, Gimnastički klub “Tuzla” Tuzla na poziv škole sporta Sparta iz Doboja zabilježio je odličan nastup u Doboju, na bosanskohercegovačkom turniru “Doboj Open 2019”. Turnir je okupio je 280 takmičara i takmičarki iz 10 klubova Bosne i Hercegovine.

Takmičari su i na ovom takmičenju demonstrirali odlične sastave, što je rezultiralo pobjedom i dominacijom na drugim gradovima posebno u mlađem poretku.

”Ovaj put nećemo nabrajati sve osvajače medalja sa turnira i spisak učesnika i učesnica iz Tuzle: 1.mjesto – Azur Kudumović, 2.mjesto – Amar Zahirović; 1.mjesto – Sarah Sinanović, 2.mjesto – Emina Sulejmanović.

Dječaci: Arijan Ceraj Cerić, Amar Zahirović, Andi Kapidžić, Azur Kudumović, Đani Denjagić, Ismar Jaganjac, Dorijan Tadić, Emil Halilović; Curice: Emina Sulejmanović, Sarah Sinanović, Laura Tunjić, Ajla Babajić, Ajlin Hadžiefendić, Daria Marjanović, Elma Jašarević, Viktoria Kovačević, Nejla Mujagić, Ajla Tursunović, Ajla Beganović, Uma Hidanović, Andrea Marjanović, Ajla Husić, Nadina Jahić, Nikolina Mitrović.

Čestitamo našim članicama i članovima a naravno i njihovim trenerima Zerinu Emiću, Elvedinu Čerimoviću, Deani Glumčević, sa željom da nastave vrijedno trenirati i nizati nove sportske uspjehe. Naredno tamičenje je u Sarajevu, 29.6.2019. godine,” saopćili su iz Gimnastičkog kluba Tuzla.