Share

Hamilton o problemu u prvom krugu: Bio je to trkački incident

Britanski vozač u bolidu Mercedesa Lewis Hamilton danas je završio kao drugoplasirani u trci za Veliku nagradu Velike Britanije.

Iako je ovo Hamiltonova omiljena staza na kojoj je proteklih godina bio gotovo nepobjediv, danas se ipak morao zadovoljiti drugim mjestom.

On je na samom startu trke imao kontakt sa Kimijem Raikkonenom nakon čega je izletio sa staze i pao na posljednje mjesto, ali to ga nije spriječilo da se na kraju popne na podijum.

Hamilton smatra da je ovo bila najbolja trka u godini.

“Ovo je bila trka godine, navijači su mogli da uživaju. Šteta što danas nisam uspio da pobjedim, ali želim se zahvaliti svima na podršci. Nećemo klonuti duhom, nastavićemo da se borimo, vjerujte da nećemo odustati”, rekao je Hamilton i dodao:

“Rekao bih da je Ferrari imao zanimljivu taktiku. Učinit ćemo sve da se nastavimo boriti s njima i budemo još bolji u narednoj trci. Sve što mogu reći da je Ferrari u posljednje dvije trke imao kontakt sa jednim Mercedescom. Valtteri i ja smo izgubili mnogo bodova u tim incidentima. Ipak, očigledno je da je ovo bio trkački incident”.

Podsjetimo, Hamilton sada za liderom u generalnom plasmanu Vettelom zaostaje osam bodova.

sportsport.ba