Share

Ima li nade za Izviđač: Gorenje otkazalo nastup u SEHA ligi

Rukometni klub Gorenje Velenje neće se natjecati u SEHA Gazprom ligi u idućoj sezoni, u kojem je ekipa iz Šaleške doline nastupila u posljednje dvije sezone i osvojila šesto i peto mjesto.

Rukometaši Gorenja Velenje igrat će iduće sezone u tri natjecanja – EHF Cup, slovenskom kupu i nacionalnom prvenstvu. Nakon odluke Udruge klubova u NLB ligi, po kojoj moraju igrati “regularni” dio nacionalnog prvenstva, shvatili su da zbog prenatrpanog rasporeda ne sudjeluju u regionalnoj ligi.

“S obzirom na veličinu raspoloživih aktera, ta je činjenica jedini razlog otkazivanja suradnje Gorenja iz Velenja sa regionalnom SHA ligom”, saopćili su iz kluba.

“U RK Gorenje Velenje želimo naglasiti da smo u protekle dvije sezone liga SEHA Gazproma izuzetno zadovoljni i organizacijski i nastupima. Glavna promjena koja nas sprečava ponovno da nastupimo jeste nacionalno prvenstvo. NLB liga je donijela odluku po kojoj smo prisiljeni igrati 22 utakmice više. Širina našeg kadra ne dozvoljava nam da istovremeno igramo na četiri fronta. Imali smo puno pozitivnih iskustava u dvije sezone, pa se nadamo da ćemo moći ponovno igrati u budućnosti “, rekao je Rok Bizjak , direktor kluba, a prenosi službena web stranica Gorenja.

Budući da će se Gorenje morati nadomjestiti, to možda dovede do promjena u sistemu takmičenja u bh. nacionalnom prvenstvu, budući da sada Izviđač kao prvak BiH ima realnu šansu da upadne u društvo najboljih regionalnih timova, iako je prvobitno otpao radi “nezadovoljenja kriterijuma”.

sportsport.ba