Share

Izbornik izrazio žal za odlukom čelnih ljudi Cedevite

Sredinom prošlog tjedna, nakon poraza u četvrtoj utakmici i gubitka finala od Cibone, čelni ljudi Cedevite obznanili su kako se klub seli iz Zagreba i stupa u fuziju sa ljubljanskom Petrol Olimpijom.

Tim povodom danas je za Večernji list izbornik košarkaške reprezentacije Hrvatske i nekadašnji sportski direktor zagrebačkog kluba Veljko Mršić u par riječi dao do znanja što misli o tom potezu:

„Tedeschijevim potezom hrvatska klupska košarka gubi kvalitetan klub. Žao mi je što Tedeschi kapital svoje kompanije nije usmjerio na Split, Zadar ili neki drugi hrvatski grad kako bi se potaknuo razvoj košarke i staro suparništvo. No, treba reći da je upravo Atlantic grupa podigla jedan mali klub do onoga što je Cedevita proteklih godina bila. A bila je dominantna u hrvatskoj košarci, jedini naš klub u Europi, sudionik Top 16 Eurolige odnosno Final Foura Eurokupa.“

No, ostaje pitanje što bi se dobilo time da je Emil Tedeschi klub iz Zagreba samo izmjestio u neki drugi hrvatski grad. Naišao bi vjerojatno na iste, ako ne i gore probleme, ne bi bio u žarištu većeg tržišta, a u Ljubljani se nudi zdravo okruženje i dobra poslovna atmosfera.

(foto: Pixsell)

germanijak.hr