Share

Joshua pred velikim izazovom!

Prvi veliki dvoboj neporaženih boksera i vladara teške kategorije u 2018. godini je očigledno dogovoren. Godina pred nama se smatra se prekretnicom kada je boks u pitanju i u njoj bismo mogli dobiti apsolutnog šampiona svijeta.

Novozelanski borac Joseph Parker (24-0, 18ko) tvrdi da je postignut dogovor sa timom Anthonyja Joshue i da će se njih dvojica naći u ringu u borbi za ujedinjenje titula.

Parker (25) je bio najveći kandidat za borbu sa Joshuom, a na kraju je uspio da do nje i dođe, a pobjednik će vjerovatno ići na duel sa Deontayem Wilderom, još jednim neporaženim teškašem i vlasnikom WBC pojasa.

“Borba sa Joshuom je jako blizu. Našli smo rješenje za sve probleme koji su onemogućavali meč i smatram da je sve dogovoreno. Još nam je potrebno da potpišemo ugovor”, rekao je Parker.

WBO šampion tvrdi da ima dobitnu formulu protiv britanskog boksera.

“Ući ću u borbu nešto lakši i brži. Joshua je veliki momak sa ogromnom snagom koji stalno ide naprijed. Ali, ako se dosta krećete, imaće mnogo problema. To ću ja upravo da radim i siguran sam da ću pobijediti”, istakao je Parker.

Joshua u svom posjedu ima titule po verzijama IBF, IBO i WBA, a pobjednik ovog duela će iz meča izaći sa sve četiri naslova prvaka svijeta.

Nakon potpisa ugovora, znaće se i tačan termin ovog duela, a pretpostavlja se da bi se borba mogla desiti u martu ili aprilu. Nakon ovog duela u redu čekaju Deontay Wilder, Luis Ortiz, Tyson Fury…

sportsport.ba