Share

Juniori u Zenici odigrali neriješeno s vršnjacima iz Crne Gore

Juniorska nogometna reprezentacija BiH odradila je mini pripreme u Zenici gdje su odigrali i dvije prijateljske utakmice protiv selekcije Crne Gore. Selektoru Slavenu Musi su na raspolaganju bila 22 igrača.

Kako bi što bolje uvidio stanje u timu selektoru Slavenu Musi od velike koristi je odigravanje prijateljskih utakmica. Proteklog utorka u Trening centru nogometnog saveza u susretu sa selekcijom Crne Gore upisali su pobjedu rezultatom 1-0.

Danas je, ipak, malo nedostajalo da ponovo ostvare trijumf. Na neobičan način prvi do vodstva stigli su naši juniori i to u 54. minuti, duga lopta upućena ka Ajdinu Hasiću, jedan od gostujućih igrača nespretnom reakcijom dovodi svoj tim do rezultatskog zaostatka. I kada se činilo da će izabranici Slavena Muse slaviti pobjedu i u drugom susretu, Novak Vuković pogađa i postavlja konačni rezultat 1:1.

Našu juniorsku reprezentaciju od 13. do 19. novembra očekuje kvalifikacioni turnir u Makedoniji gdje će osim domaćina igrati  protiv Engleske i Luksemburga za odlazak na Evropsko prvenstvo. Do tada odradit će još nekolicinu test utakmica, a već narednog mjeseca igraju protiv reprezentacije Češke.

federalna.ba