Share

Khabib želi Mayweathera u Moskvi: Postavili bi svjetski rekord pred 100.000 ljudi

Malo nakon pobjede nad Ircem Conorom McGregogorom ruski MMA borac Khabib Nurmagomedov izazvao je na duel boksersku legendu i neporaženog prvaka Floyda Mayweathera.

Popularni Money odgovorio je u svom stilu te je poručio potencijalnim organizatorima da izvade čekovne knjižice. Rus je kao jedan od uvjeta postavio da borba ne bude u Las Vegasu, jer mu je tamošnja Atletska komisija blokirala isplatu honorara s gore spomenutog meča zbog tučnjave koju je izazvao po završetku iste. Njemu se pak u glavi razvila ideja o spektaklu u Moskvi.

O tome je razgovarao s glavnim sekretarom ruske bokserske federacije Umarom Kremljevom.

“Razgovarali smo o borbi s Mayweatherom. Želimo borbu ovdje, u Moskvi, na legendarnom Lužnjiki stadionu. Sigurni smo da će meč privući 100 hiljada ljudi na tribinama i postaviti svjetski rekord po broju prodanih ulaznica. I najvažnije, moj će otac biti u čošku, viza za Moskvu mu nije potrebna”, poručio je Nurmagomedov usput bocnuvši UFC, jer na njegovoj zadnjoj borbi zbog problema s vizom nije mogao prisustvovati njegov otac.

“Spremni smo ako je to ono što Khabib želi. On je vrlo dobar bokser, pokazao je to protiv McGregora. Lužnjiki bi bio pravo mjesto za taj meč”, poručio je Kremljev.

scsport.ba