Share

Khabibov otac najavio: Nudimo revanš McGregoru u bokserskom ringu

Conora McGregora i Khabiba Nurmagomedova čekaju duže suspenzije iz UFC-a nakon tučnjave i skandala poslije njihove dugoočekivane borbe u UFC-u prošlog mjeseca.

Nurmagomedov je uvjerljivo pobijedio McGregora koji traži revanš i mogao bi ga dobiti, ali – u bokserskom ringu, ako je za vjerovati Khabibovu ocu Abdulmanapu. Nakon što je saznao za suspenziju, Khabib je najavio da je spreman povući se iz UFC-a i izazvati Floyda Mayweathera baš kao što je to učinio i Conor.

“Khabib je pokazao koliko je dobar i siguran sam da bi bio uspješan i u drugim disciplinama. Da, zainteresirani smo za bokserski meč protiv Conora. Mislim da bi moj sin pobijedio i u tom meču jer ima sve predispozicije za to. Zainteresirani smo za takvu borbu”, rekao je Abdulmanap.

Podsjetimo, nakon što je Nurmagomedov pobijedio Conora 6. oktobra u Las Vegasu, u ringu i oko njega počela je masovna tuča koju je započeo upravo Khabib. Odmah po završetku borbe preskočio je kavez i jurnuo na člana Conorova tima, a njegovi ljudi su za to vrijeme u ringu napali McGregora.

sportsport.ba