Share

KONTRAVERZNI MINO RAIOLA DOKAZAO GENIJALNOST: Evo kako je ‘budućeg Messija’ oteo Barci i šta je sve izvukao od PSG-a

Dok nogometni svijet iščekuje rasplet sage o Neymaru, odnosno njegov mogući povratak na Camp Nou, jedan je igrač otišao u drugom smjeru.

Kao što je već i poznato, PSG je Barci “preoteo” 16-godišnjeg vunderkinda Xavija Simonsa, jednog od najvećih dragulja La Masije.

simons

Mladi Holanđanin u La Masiji je bio osam godina, ali nije se dogovorio s katalonskim klubom o ostanku. Barcelona mu je nudila 100.000 eura na godinu, a Parižani su se isprsili deset puta više i pretvorili 16-godišnjaka u milionera, piše Index.hr. Ugovor vrijedi do 2022. godine.

Za posao je zaslužan kontroverzni menadžer Mino Raiola, čiji su najpoznatiji klijenti Paul Pogba i Zlatan Ibrahimović, što dovoljno pokazuje koliko ozbiljno mali Simons i njegova obitelj ulažu u njegovu karijeru.

Otac Xavija Simonsa bivši je nogometaš i trener te navijač Barcelone, pa mu je ime, kako se može i pretpostaviti, dao prema legendarnom Barcinu veznjaku Xaviju. Potezi malog Holanđanina već su godinama hit na YouTubeu, već ima potpisan sponzorski ugovor s Nikeom i 1,7 miliona pratitelja na Instagramu.