Share

Kreće Barcina ofanziva: Predstavljene tri velike želje Katalonaca

Barcelona je ovog ljeta kupila veznjaka Arthura (21) i stopera Clementa Lengleta (23), ali očigledno će zvučna pojačanja tek da dođu.

Barcelona je kupila dvojicu mladih igrača, a novi sportski direktor Eric Abidal radi na dovođenju spektakularnih transfera. Očekuje se dolazak nekoliko veznih igrača.

Jedna od glavnih želja Abidala, ali i vodstva Barcelone je Adrien Rabiot, veznjak koji igra u Parizu, a El Mundo Deportivo u današnjem izdanju s naslovom “Offensiva” predstavlja listu potencijalnih pojačanja katalonskog kluba.

Za Rabiota piše kako njegov dolazak zavisi i od mogućem prelaska Miralema Pjanića iz Juventus u PSG, mada se ranije nije previše pisalo o Pjaniću i francuskom prvaku.

Uz Rabiota na naslovnici su i Brazilac Willian, za kojeg Barca nudi skoro 60 miliona eura Chesleaju, te Moussa Wague koji igra na poziciji beka, a član je belgijskog Eupena.

Wague je 19-godišnjak koji je igrao na SP-u kao senegalske reprezentacije i on bi mogao biti budući izbor Barce na desnom beku. Postoji još desetine igrača koji se svakodnevno povezuju s Barcom, ali po pisanju Mundo Deportiva, trojac na naslovnici je na vrhu te liste.

sportsport.ba