Share

Kung fu/Wu Shu savez Bosne i Hercegovine dobio novo rukovodstvo

Skupština Kung fu/Wu Shu saveza Bosne i Hercegovine održala je redovnu godišnju sjednicu na kojoj su imenovani predsjednik, potpredsjednik, generalni sekretar, selektor te predsjednik Skupštine, javlja Anadolu Agency.

Predsjednik Saveza je Marko Anić, potpredsjednik Mirza Pašić, a na poziciju generalnog sekretara imenovana je Alma Anić. Mirsad Nokto je ostao na poziciji selektora, dok je na poziciju predsjednika Skupštine saveza imenovan Sanjin Husić.

Na sjednici su, također, izabrani članovi Upravnog te članovi Nadzornog odbora. Sastanak je pored redovne sjednice imao karakter i izborne skupštine, a sva imenovanja su usvojena jednoglasno.

Članovi Upravnog odbora su Asmir Buljubašić, Nermin Mulaosmanović, Elvir Ćosić, Samir Masnopita te Nemanja Milovanović. Predsjednik i potpredsjednik Saveza su po automatizmu i predsjednik i potpredsjednik UO.

Kada je riječ o Nadzornom odboru članovi su Isak Džanić i Mirsad Siočić, a Emir Katica je imenovan za predsjednika.

Nova uprava Saveza obavezala se na daljnji razvoj kung fu/wu shu sporta u BiH.

Kung fu/Wu Shu savez Bosne i Hercegovine je krovna organizacije koja okuplja sve praktičare kineskih borilačkih vještina iz cjele BiH. Savez je osnovan 2015. te je u kratkom periodu ostvario zapažene rezultate na mediteranskim igrama, otvorenim turnirima te balkanskim prvenstvima.

Od 2017. godine Savez je postao punopravna i stalna članica međunarodne wushu porodice, svjetski priznate Internacionalne wushu federacije (IWUF).

tekma.ba