Share

LeBron u Lakerse dovodi svog bivšeg trenera?

Ovih bismo dana mogli dobiti i konačnu potvrdu da je LeBron James najmoćniji čovjek u NBA ligi. Ne samo na parketu nego i izvan njega.

A potvrda će stići ako LA Lakersi zaista za novog trenera angažiraju Tyronna Luea, s kojim je Kralj osvojio jedini naslov prvaka, u Clevelandu 2016. On je danas, javlja uvijek informirani Adrian Wojnarowski, na razgovoru s generalnim menadžerom Lakersa Robom Pelinkom, piše Index.

Lue je jedan od trojice kandidata čijim imenima američki mediji barataju, uz dvojicu bivših igrača koji su trenutačno na funkcijama pomoćnih trenera – Montyja Williamsa iz Philadelphije i Juwana Howarda iz Miamija.

S Williamsom, bivšim glavnim trenerom New Orleans Pelicansa, LeBron nikad nije sarađivao, ali Howard je s njim proveo četiri godine u Miamiju – tri kao igrač i jednu kao pomoćni trener.

Ipak, daleko najsnažniju vezu od ove trojice James ima s Lueom, kojeg je po povratku u Cleveland zatekao na mjestu pomoćnika Davidu Blattu. Izraelsko-američki trener koji je karijeru izgradio u Europi naviknuo je imati glavnu riječ u svemu, a to u NBA-u ne prolazi, pogotovo kad u momčadi ima najboljeg igrača svijeta.

Blatt je u drugoj sezoni u Clevelandu dobio otkaz, a Lue je promoviran u glavnog trenera te je naposljetku odveo Cavse do senzacionalne pobjede u finalu nad Golden State Warriorsima, koji su prethodno imali rekordnu sezonu sa 73 pobjede i samo devet poraza.

Nakon LeBronova odlaska u Lakerse Lue je ostao na klupi, ali dobio je otkaz nakon samo šest utakmica jer je osakaćena momčad izgubila svih šest.

James, naravno, formalno ne odlučuje o tome tko će biti trener, ali se njegove želje apsolutno uvažavaju, a angažman Luea bio bi ultimativni dokaz njegovog uticaja. Uostalom, časopis Time ove sedmice ga je četvrtu godinu zaredom uvrstio na popis 100 najutjecajnijih ljudi svijeta.

tekma.ba