Share

Majica Jusufa Nurkića razbijesnila medije u Srbiji, neki ga čak nazvali i “balijom”

Nakon što je obukao majicu sa popisom devet heroja iz rata u BiH, Jusuf Nurkić je naišao na veliku osudu medija u Srbiji.

Nurkić je Portland Trail Blazerse bodrio u šestom meču polufinalne serije play-offa na Istoku, a njegov tim je savladao Denver Nikole Jokića i tako izborio majstoricu.

Zbog teške povrede bh. centar ne igra, ali je izazvao burne reakcije u Srbiji zbog majice na kojima su ispisana imena bitnih osoba i heroja za BiH iz posljednjeg rata.

Hajrudin Mešić, Izet Nanić, Midhad Hujdur, Enver Šehović, Mehdin Hodžić, Safet Zajko, Nesib Malkić, Adil Bešić i Safet Hadžić pisalo je na majici Nurkića.

Nurkićev potez okarakterisan je kao patriotski u većem dijelu BiH, no s druge strane je, u Srbiji, izazvao burne reakcije.

“Skandalozna provokacija Jusufa Nurkića: Pred Jokićem majicom veličao vojnike koji su ratovali protiv Srba!”, naslov je srbijanskog Telegrafa, koji je napisao sljedeće:

“On je obukao je majicu sa imenima poginulih vojnika iz ratova devedesetih, koji u bošnjačkoj javnosti imaju status heroja. Zanimljivo je da na početku utakmice nije pokazivao majicu jer je imao preko duks, ali je tokom meča skinuo”.

Informer, nezavisne dnevne novine koje na neku foru i dalje postoje, s naslovom su i pretjerale, nazvazvši Nurkića “balijom”.

“Nema sumnje da je želeo da isprovocira Srbe i Nikolu Jokića, koji je ostao hladan kao špricer i “strpao” Blejzersima 29 poena, šteta samo što Denver nije pobedio”, piše Informer.

“SKANDALOZNA PROVOKACIJA NURKIĆA!! Pred Jokićem veličao ratne zločince koji su ubijali nedužne Srbe!”, u naslovu je objavio Alo.

“Jusuf Nurkić koristi svaku priliku da ispromoviše ratne zločince svoje zemlje!”, navodi se u tekstu kojeg je objavio Alo.

Većina medija u Srbiji osudila je Nurkićev patriotski potez, mada ni sam Nikola Jokić nije imao lošu reakciju na ono što je napravio njegov protivnik. Štaviše, Jokić je imao samo riječi hvale za Nurka.

sportsport.ba

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!