Share

Memić postavio deset pitanja predsjedniku UO OSFBiH

Predsjednik Upravnog odbora Odbojkaškog kluba Ilidža, Emir Memić, poslao je u javnost otvoreno pismo u kojem je postavio deset pitanja predsjedniku UO Odbojkaškog saveza Federacije BiH. Memić je, između ostalog, i kandidat za predsjednika OSFBiH, a predsjedniku ovog saveza postavio je sljedećih deset pitanja:

1. Koliko iznosi budžet OSFBiH za 2016/17. i ko ga je usvojio?

2. Koliko zaposlenih ima u OSFBiH i kakav im je radnopravni status?

3. Ko je direktor takmičenja, kad je izabran i ko je verifikovao njegov izbor, te koje su njegove odbojkaške kompetencije za obavljanje funkcije?

4. Ko su članovi skupštine OS FBiH i jesu li svi izmirili svoje obaveze prema Savezu?

5. Koji bonus/nagradu ima prvak Superlige Federacije u muškoj i u ženskoj konkurenciji koji u ulazi u Premijer ligu BiH? Zašto su ukinute i simbolične nagrade u sportskoj opremi za sve federalne prvake?

6. Koliko ima uposlenih/angazovanih u upravnim i izvršnim tijelima OS FBiH bivših odbojkaša ili odbojkašica?

7. Zbog čega Savez osigurava igrače u osiguravajućem društvu i koji je kriterij za izbor osiguravajućeg društva i koliko Savez godišnje uplati osiguravajućem društvu?

8. Kako komentarišu izjavu predsjednika OSFBiH Miloša Jeličića da je ženska reprezentacija perspektivnija od muške i šta je Savez uradio prilikom odluke da se ne okuplja i ne takmiči seniorska muška reprezentacija?

9. Šta je uradio OSFBiH za populizaciju i promociju odbojke u BiH, odnosno zašto su nestali i omladinski kampovi u organizaciji Saveza za kojima se vapilo godinama?

10. Kad i po kojem kriteriju je izabran sekretar ili generalni sekretar OSFBiH i ko je verifikovao njegov izbor ?

sportsport.ba