Share

Mrlja na spektaklu: Nakon pobjede Khabiba počela tuča u dvorani, pojas nije dodijeljen Rusu

Mrlja na spektaklu: Nakon pobjede Khabiba počela tuča u dvorani, pojas nije dodijeljen Rusu

Međutim, bačena je mrlja na spektakl. Nakon meča počela je velika tuča pokraj kaveza. Prema prvim informacijama Khabib je napao Conorovog sparing – partnera. Vlasnici UFC-a nisu dali pojas Rusu u dvorani jer se boje reakcija Iraca.

Khabib je ostao neporažen u lakoj kategoriji, ovo mu je 27 pobjeda, a McGregor je doživio četvrti poraz u karijeri.

Borba je u prvoj rundi samo dvadeset sekundi bila na nogama. Conor je bio vrlo neoprezan, ali uspio je kontrirati Khabibu. Ipak, Dagestanac je u prvoj minuti borbe došao u top poziciju i Conora odveo na leđa. Nurmagomedov je četiri minute bio u top poziciji u parteru i Conor je na kraju prve runde bio vrlo iscrpljen.

Khabib je bio znatno dominantniji i u drugoj rundi. Potpuno neočekivano McGregor je dobio sjajan kroše u bradu odmah na početku druge runde, noge su zaklecale i Irac je počeo proživljavati noćnu moru. Iako se činilo kao da bi Dagestanac mogao odmah završiti Conora, borba je otišla u parter i krenulo je Habibovo klasično dominiranje, dok McGregor nije imao rješenja za borca njegove klase.

Upitno je kome je otišla treća runda jer je bila prva u kojoj je McGregor nešto pokazao. Dagestanac je u trećoj rundi promijenio taktiku i odlučio se nadboksavati s McGregorom i bio je uspješan. Iako je Irac bio vidno izmoren, Khabib se dosta potrošio u ovoj rundi.

Khabib je nakon prve minute četvrte runde uspio srušiti Conora i vrlo brzo došao u top mount. McGregor se uspio nekako izvući, ali primio je dosta batina i na kraju izgubio neck crankom.

Nurmagomedov je u potpunosti nadjačao McGregora i odbranio pojas prvaka lake kategorije UFC-a, a nakon toga je poludio, preskočio ogradu i napao jednog člana iz McGregorovog tima. Potom je Khabibov tim ušao u oktogon i napao irskog borca.

Nakon neviđenog haosa Khabib i McGregor napustili su dvoranu uz posebnu policijsku pratnju. Predsjednik UFC-a Dana White odbio je staviti pojas oko struka Khabibu, jer je smatrao da će nastati još veći haos ako to napravi.

Čelnici UFC prozvali su ovu borbu najvećom u hiatoriji. Dvoboj su gledali milioni ljudi širom svijeta…

scsport.ba