Share

Musemić: Bodovi su nam neophodni u ovom trenutku

FK Sarajevo će u subotu u okviru 11. kola BHT Premijer lige BiH gostovati na Tušnju kod Slobode.

Uoči utakmice strateg FK Sarajevo Husref Musemić je izjavio da očekuje tešku i neizvjesnu utakmicu, ističući kako su u ovom momentu bodovi neophodni za njegov tim.

“Kako Sloboda, tako je i Sarajevo pod moranjem u ovom kolu. Tako da, sigurno nas očekuje teška i neizvjesna utakmica. Sloboda je uvijek motivisana protiv Sarajeva, a nama su bodovi neophodni u ovom trenutku. U bodovnom smo zaostatku i nadam se da nećemo praviti greške kao protiv Krupe. Radili smo na ispravljanju nedostataka, pa ćemo vidjeti šta će nam donijeti utakmica u subotu.”, rekao je Musemić, prenosi klupska stranica.

Musemić se osvrnuo na zdravstveno stanje u ekipi:

“Svi igrači su na raspolaganju osim Marka Mihojevića. Ostalih problema u ekipi nemamo. Nijedan igrač nije suspendiran zbog kartona, te nemamo problema sa povredama. Mladi reprezentativci su se vratili poslije desetak dana sa svojih reprezentativnih obaveza i vidjet ćemo ko će konkurisati za tim.”

Reprezentativnu pauzu u prvenstvu ekipa Sarajeva je iskoristila kako bi odigrala dvije prijateljske utakmice. Izabranici Husrefa Musemića su pobijedili Janju (5:0), te Radnik iz Hadžića (7:0).

“Utakmica je uvijek korisna i pokaže nešto, bez obzira protiv kakvog protivnika igrate. Ako ništa, pokaže karakter igrača. Nama su ove utakmice dobro došle i ono što smo vidjeli uticat će prilikom pravljenja sastava za Tuzlu”, zaključio je Musemić.

sportsport.ba