Share

Nadal lako preko Federera do finala, Đoković i Thiem nastavljaju sutra

Rafa Nadal prvi je finalist ovogodišnjeg Roland Garrosa. Nakon dva i pol sata igre drugi igrač svijeta pobijedio je najtrofejnijeg tenisača svih vremena Rogera Federerarezultatom 6-3, 6-4, 6-2.

Španjolac je odlično ušao u meč te nakon što je u prvom gemu došao do vodstva nakon svog servisa, odmah u sljedećem je uzeo i break Federeru. Nadal je ponovno uzeo svoj servis te je vodio sa 3-0, ali Roger osvaja svoj prvi game na svoj servis, a onda odmah nakon toga i iskorištava greške Nadala i vraća break te je rezultat u tim trenucima bio 2-3 za Nadala, uz servis Federera. Taman kada se činilo kako se Švicarac vraća Nadal nakon velike borbe i šest izjednačenja u šestom gameu ponovno uzima break Federeru i nakon toga mirno privodi set kraju.

U drugom gameu Federer je poveo sa 2-0, ali nije uspio potvrditi break iz drugog gamea te se Nadal vratio na početno stanje. Igralo se nakon toga game za gameom sve do rezultata 4-4 kada Nadal ponovno uzima break Rogeru nakon čega je servirao za set. Taj game Španjolac je odigrao bez greške te nakon sat i pedeset minuta igre dolazi do vodstva od 2-0 u setovima.

U trećem setu Nadal je ponovno dva puta uzeo break Švicarcu te pri rezultatu 5-2 ima servis za meč. Prvu meč loptu Federer spašava, ali drugu nije uspio pa Nadal dolazi do pobjede.