Share

Nalić: Protiv Želje iskoristiti što više igrača

Sloboda i Željezničar sutra će odigrati prijateljski meč u Međugorju, gdje obje ekipe odrađuju ovih dana jedan dio priprema.

Zlatan Nalić, trener Tuzlaka, zadovoljan je kako se odvijaju stvari po Slobodu u pripremnom dijelu.

“Radimo dosta dobro. Nama su i u Tuzli bili dobri treninzi, a dobri su evo i sada u Međugorju. Jako sam zadovoljan, nije bilo povreda od kako sam ja došao, nismo imali nijedan problem. Imamo ekipu koja je dobro spremna i fizički dobro pariramo i mislim da će ova nadogradnja u ovom periodu značiti puno u nastavku sezone za one koji su tek došli ili su propustili prvi dio sezone s nama”, kazao je Nalić za SportSport.ba, pa se osvrnuo na sutrašnju prijateljsku utakmicu sa Željezničarom koja se igra od 14:15 sati u Međugorju.

“Sutrašnja utakmica je trening sa protivnikom. Ne pripremamo se za sutrašnju utakmicu, već za prvu utakmicu s Čelikom i ono što slijedi poslije. Fokus je na Čelik i prvo kolo drugog dijela sezone. Lijepo je pobijediti, ali ovaj rezultat sutra nema nikakve veze”.

Skoro svi će sutra dobiti šansu protiv Željezničara.

“Ja i Amar smo se konsultovali oko toga. Zamisao je da se igra dva puta po 60 minuta i da se iskoristi što više igrača u toj utakmici. Pet ili šest igrača u mojoj ekipi bi moglo biti bez minutaže, a ostali će dobiti priliku”.

Hoće li biti još pojačanja?

“Čekamo još odgovor kluba šta ćemo da radimo i koji nam je cilj. Znate da smo jako skromna ekipa koja je napravila medvjeđju uslugu sa dobrim rezultatima. Možemo samo da se uzdamo u naše zajedništvo. Ukolik klub nekim slučajem napadne neke veće ambicije, moramo se i brojčano i kvalitetom pojačati, a za taj poduhvat zna se gdje se kupuju ti igrači”.

sportsport.ba