Share

Nalić: Skautirao sam Čelik, ali nisam siguran da im je to pravi identitet

U okviru 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Tušnju se sastaju stari sportski rivali ekipe Slobode i Čelika. Tim povodom na Tušnju organizirana je press-konferencija, a prisutnim novinarima su se obratili šef stručnog štaba Slobode Zlatan Nalić i vezni fudbaler Mehmed Alispahić, kao i odbrambeni fudbaler Amar Beganović.

“Pripreme su potpuno ispunile moja očekivanja. Ovo je bilo zaista neko intenzivno druženje, gdje smo bili zajedno 24 sata. Imali smo dvije utakmice, gdje smo izuzetno zadovoljni prikazanom igrom protiv Odžaka a pogotovo i protiv Osijeka. Protiv Odžaka igrali su mlađi fudbaleri i vidio sam koliko mogu, dok protiv Osijeka sam izuzetno zadovoljan bio, bez obzira na rezultat, dobili smo pohvale od kolega iz Osijeka, i tamošnji medija, da smo jedna od najboljih ekipa što su igrali u dosadašnjem djelu sezone”, rekao je Nalić te nastavio:

“Utakmica sa Čelikom je prva nadolazeća u ciklusu od četiri utakmice koji nam je izuzetno težak. Imamo problema sa sastavom zbog Ćivića i Hadžanovića koji su kažnjeni zbog trećeg žutog, Smajić je povrijeđen dok će vjerovatno ostali biti na raspolaganju. Sigurno je da sutra idemo na tri boda i nemamo puno što da kalkulišemo, jer kako sam prije naglasio samo tri boda u svakoj utakmici nas zanimaju. Imam dosta uvid i detalje što se tiče ekipe Čelika, skautirao sam ih, ali nisam siguran da je to pravi identitet Čelika. Imamo jednog dosta ozbiljnog protivnika, mi smo sto posto fokusirani na našu organizaciju, i ako uradimo taj dio na terenu što se dogovorimo siguran sam u pozitivan rezultat”, završio je Nalić.

Vezni fudbaler Mehmed Alispahić također je istakao optimizam pred sutrašnji susret-

“Što se tiče atmosfere u ekipi, jako dobra je zaista. Odradili smo dvije te pripremne utakmice, šef je rekao da je jako zadovoljan što nam je drago. Što se tiče utakmice sa Čelikom zaista tri boda nas zanimaju, radili smo jako naporno i želimo jednostavno da to krunišemo na terenu.”, završio je Alispahić

Mladi fudbaler Slobode Amar Beganović, pružio je odlične partije u proteklim utakmicama, te podijelio očekivanja pred sutrašnji susret.

“Očekuje nas jedna teška i zahtjevna utakmica, Čelik je ekipa koja se podigla na jedan viši nivo u ovoj sezoni. Želimo samo tri boda, i to nas zanima sutra, ali sigurno da bez dobre podrške navijača to nećemo uspjeti. Što se tiče mojih partija one su zaista zadovoljavajuće, i nadam se da ću nastaviti da igram ovako utakmice i hvala šefu na ukazanom povjerenju”, rekao je Beganović.

Utakmica između Slobode i Čelika na rasporedu je sutra sa početkom u 16:30 sati.

sportsport.ba