Share

Nalić: U svaku utakmicu ulazimo sa imperativom pobjede

Fudbaleri Slobode takmičenje u BHT Premijer ligi BiH nastavljaju ovog vikenda, kada će u Tuzli na stadionu Tušanj u okviru utakmice 4. kola igrati protiv novog člana elitnog ranga bh. fudbala – Tuzla Cityja.

Susreta dva gradska rivala privukao je veliku pažnju sportske javnosti, a nadati se da će fudbaleri obje ekipe ispuniti očekivanja dobrom fudbalskom predstavom.

Povodom derbi utakmice između Tuzla Cityja i FK Sloboda, šef stručnog štaba crveno-crnih, Zlatan Nalić u razgovoru za zvaničnu stranicu Fksloboda.ba ističe da njegova ekipa u svaku utakmicu ulazi sa imperativom pobjede.

-Što se tiče naše naredne utakmice, protiv Tuzla Cityja, to je naravno interesantna utakmica jer igramo sa gradskim rivalom. Ne znam da li je to još uvijek na nivou derbija, obzirom na da je Sloboda jedan etabliran prvoligaš koji je jako poznat u Evropi. Tuzla City je jedan klub koji je u procesu etabliranja i koji će vjerovatno postati veliki klub u budućnosti bh. fudbala. Što se nas tiče mi u svaku utakmicu ulazimo sa imperativom pobjede, tako da će biti i ove subote. Nema razlika da li igramo protiv Tuzla Cityja ili neke druge ekipe, mi ćemo u svakoj utakmici pokušati osvojiti tri boda, rekao je šef stručnog štaba Zlatan Nalić za Fksloboda.ba

Utakmica Tuzla Cityja i Slobode počinje u 20:45 a u Tuzli će suditi Admir Šehović iz Sarajeva, uz asistiranje Moamera Čauševića i Čedomira Vićića.

sportske.ba