Share

Ne pati samo Real Madrid zbog Ronalda

Definitivno je da nije samo Real Madrid taj koji se mora navići na život bez Ronalda.

Nakon što je obznanjeno da Portugalac neće igrati za svoju selekciju ni u narednim utakmicama Lige nacija, postavlja se pitanje kako će nacionalna selekcija bez njega. Ronaldo kao da želi poručiti koliko je bitan, pa je odlučio i ovaj put da propusti utakmice.

Trener Portugala Fernando Santos izjavio je da Ronaldo nije igrao prve dvije utakmice poslije Svjetskog prvenstva zbog adaptacije na novu sredinu poslije premještaja iz Real Madrida u Juventus. Rekao je da se Ronaldo još uvijek upoznaje s talijanskim klubom i trebalo mu je vremena da se usredotoči na to.

Ovaj put Santos nije otkrio detalje zbog čega Ronalda nije uključio u momčad, tvrdeći da je odluka donesena nakon trodnevnog razgovora između njega, igrača i čelnika Portugalskog nogometnog saveza. Obavijest da neće igrati poklapa se sa optužbama za silovanje u Sjedinjenim Državama, iako Santos nije komentirao stanje svijesti igrača, niti je rekao da odluka ima veze s pitanjima izvan terena.

Santosov problem sada je kako da njegov tim igra bez Ronalda. A tu dolazi i problem Andrea Silve.

22-godišnji napadač, koji se smatrao savršenim krilom umjesto Ronalda u napadu Portugala, sam sebi stvara prilike ove sezone. Bio je presudan na otvaranju protiv Italije u Ligi nacija i u pobjedi koja drži Portugal na čelnoj poziciji.

Pobjeda u četvrtak još ne bi osigurala Portugalu prvo mjesto i plasman na završni turnir grupe A, ali bi ekipa definitivno obezvijedila da ne ispadne u nižu grupu.

Portugal vodi sa tri osvojena boda. Italija je već dva puta igrala, izgubivši u Portugalu i remiziravši protiv Poljske kod kuće.

“Ako dobijemo Poljsku, to će biti veliki korak za nas”, rekao je Santos, koji je u srijedu navršio 64 godine, a koji će ovom utakmicom obilježiti četverogodišnju vezu s reprezentacijom.

“Vrlo smo motivirani da se plasiramo među najbolje četiri ekipe.”

sportsport.ba