Share

Ništa od izlaska na slobodu: Adnan Ćatić ostaje u pritvoru

Njemački bokser bh. korijena Adnan Ćatić, optužen za utaju poreza, ostaje u pritvoru do daljnjeg.

Ćatić se nadao kako će dobiti priliku da se brani sa slobode, a Regionalni sud u Kolnu protivio se takvoj odluci, smatrajući da postoji opasnost od bijega.

Stoga je danas donesena i odluka da Ćatić ostaje u pritvoru.

Okružni sud u Kolnu odlučio je prošle sedmice da bi ovaj bokser mogao privremeno izaći na slobodu pod određenim uvjetima. Između ostalog, morao bi položiti kauciju od milion eura. Međutim, tužilac iz Kolna podnio je žalbu, koja je u konačnici i odobrena, prenosi Faktor.

Bivši svjetski bokserski prvak Adnan Ćatić uhapšen je 6. aprila  u Kolnu na fitnes sajmu “Fibo”. Uhapšen je jer se sumnjiči za utaju poreza od prodaje ulaznica, ali i od TV prava za svoje mečeve, a njemački mediji prenijeli su informacije kako je riječ o milionskim iznosima koji su završili na računu jedne švicarske konsultantske kompanije.

Dok se nalazi u pritvoru, protiv Ćatića je otvorena nova istraga zbog korištenja nedozvoljenih sredstava. Poznati bokser sumnjiči se da je 20. februara 2016. godine u borbi za WBA pojas protiv Rusa Fedora Chudinova bio pozitivan na nedozvoljenu supstancu stanazolol.

Ćatić je već jednom bio pred sudom zbog činjenice da je njegov nalaz nakon meča protiv Chudinova bio pozitivan, ali je 8. januara ove godine Zemaljski sud u Kolnu odustao od optužnice. Uslijedila je žalba tužilaštva koja je očito urodila plodom, pa je Ćatić u periodu od svega nekoliko dana osumnjičen po dva različita osnova.

tekma.ba