Share

Novi problemi za Karima Benzemu: Napadač Reala optužen za otmicu

Francuski napadač Karim Benzema je dugo morao da dokazuje nevinost u slučaju sa snimkom seksa Mathieua Valbuene (navodno je ucjenjivao svog saigrača), a sada će morati da se brani od novih optužbi.

Benzema je sada optužen za otmicu, a “Mediapart” donosi ekskluzivnu priču. U njenom središtu je čovek po imenu Leo D’Souza. Fudbalski menadžer, odnosno posrednik, kako se to sada zove. Leo je u ponedeljak, 8. oktobra u policijskoj stanici u Nanterreu prijavio pokušaj otmice, kidnapovanje, nedozvoljeno pritvaranje, pa i nasilje kojim je izazvana spriječenost obavljanja posla. Dan kasnije pariški tužilac otvorio je istragu o “pokušaju iznude“.

Naravno, problem je novac. D’Souza je bio angažovan da Benzemi prebaci nekih 50.000 eura iz Maroka u Francusku, ali na carini na aerodromu u Marakešu taj su mu novac zaplijenili.

“Gospodin Benzema misli da mu ja dugujem tih 50.000 eura“, rekao je D’Souza u policiji.

Cijeli slučaj se navodno dogodio 7. oktobra, u večeri odigravanja utakmice između PSG-a i Lyona. Zajednički prijatelj je kontaktirao D’Souzu, pa je on otišao u shisha-bar. Ispred lokala je pušio cigaru kad je navodno crni kombi stao ispred njega. Smain Tabenehas, Benzemin prijatelj iz djetinjstva, uhvatio ga je za rukav i vikao: “Ulazi u kombi”.

D’Souza je odbio, pa ga je Smain navodno udario. Tada su reagovali zaposleni u shisha-baru zamolivši Benzemine “predstavnike” da napuste lokal.

Istraga je pokrenuta, te nam ostaje da vidimo kakav će biti rasplet.

sportsport.ba