Share

Novi rezultati glasanja za All-Star: Dončić ima više glasova od Curryja

NBA liga je danas objavila nove rezultate glasanja fanova za All-Star utakmicu, a prvo što upada u oči je nevjerovatan plasman Luke Dončića.

Dokaz da je 19-godišnji rookie iz Slovenije zaista zaludio košarkašku javnost jeste podatak da trenutno ima više glasova od Stepha Curryja, jedne od najvećih zvijezda NBA lige.

Luka Dončić je do drugog presjeka sakupio 2,220.077 glasova, a na Zapadu više od njega jedino ima LeBron James – 2,779.812. Više od Dončića još jedino imaju Kyrie Irving i Giannis Antetokounmpo, ali oni se nalaze na Istoku.

Ovogodišnja All-Star utakmica igra se 17. februara u Charlotteu, a glasovi publike čine 50% izbora za startnu petorku. Preostali postotak dolazi od strane igrača i predstavnika medija. Ostatak rostera tradicionalno popunjavaju treneri, a vrijedi podsjetiti da od prošle godine nema igre između Zapadne i Istočne konferencije, iako iz obje konferencije dolazi isti broj igrača.

Umjesto po konferencijama, ekipe će birati kapiteni, tačnije oni igrači koji dobiju najveći broj glasova. Prošle godine su to bili LeBron James i Steph Curry.

Glasanje za All-Star još uvijek traje i može se obaviti na zvaničnoj stranici NBA lige.

Luka Dončić se po dolasku u NBA suočio sa brojnim skepticima, koji su smatrali da njegova igra neće proći u najjačoj ligi svijeta. Neki stručnjaci su tvrdili da je prespor, ali Dončić je svojim igrama pokazao da ne samo da nisu bili u pravu, nego da su se i osramotili.

Bolji debitant u NBA ligi nije se pojavio od LeBrona Jamesa, a mladi Slovenac u prosjeku bilježi 19.8 poena uz 6.7 skokova i 4.9 asistencija po utakmici. Već je izrastao u glavnog igrača Dallasa, koji ima omjer 19-22 i bori se za plasman u Playoff na Zapadu.

sportsport.ba