Share

Održan ‘Karate kup Oslobođenja – Salko Ćurić’

U sarajevskoj Skenderiji uspješno je završen ovogodišnji “Karate kup Oslobođenja – Salko Ćurić”.

Ovaj kup se održava svake godine u znak sjećanja na Salku Ćurića, pionira karate sporta u Bosni i Hercegovini, koji je 1992. godine poginuo u odbrani Sarajeva. Na kupu se takmičilo više od 150 takmičara iz BiH i regije.

Ovogodišnji “Karate kup Oslobođenja – Salko Ćurić” je svečano otvorio dogradonačelnik Grada Sarajeva Milan Trivić. Ceremonija otvaranja je protekla uz predstavljanje kate Heian Shodan koju su radili svi mladi učesnici u isto vrijeme po instrukcijama trenera Ivana Ivandića.

U seniorskoj ženskoj konkurenciji takmičenje je održano u katama. Prvo mjesto osvojila je Vlatka Kiuk (KK Sljeme, Zagreb), druga je bila Biserka Radulović (KK Budućnost, Podgorica), dok su treće mjesto osvojile Jovana Marić (KK Budućnost, Podgorica) i Mia Roganović (KK Budućnost, Podgorica).

Pobjednik seniora u borbama je Hamza Čajić (KK Orkka, Tuzla), drugo mjesto zauzeo je Mensur Đozić (KK Orkka, Tuzla), dok su treće mjesto osvojili Anes Čongo (KK Champion, Sarajevo) i Admir Dautović (KK Novi Grad, Sarajevo).

Donatori Memorijala su Ministarstvo kulture i sporta Kantona, Grad Sarajevo i Ministarstvo kulture i sporta Federacije BiH.

Tekma.ba